LEES

Robert Ferreira is in die pekel. Sy vrou het spoorloos verdwyn. Hy is seker haar Portugese familie het iets daarmee te doen. Om dinge te vererger, vereis sy bevelvoerder in die Suid-Afrikaanse Veiligheidspolisie dat hy deelneem aan een laaste geheime sending, al is dit teen sy wil… Dit het alles begin met die kaping van die passasierskip, die Santa Maria, in Kabinda. Watter rol het die Amerikaners en Mossad gespeel? Wat van die Russe; waar pas hulle in? Robert sal enige iets doen om sy vrou op te spoor; hy vermoed immers dat sy bevelvoerder meer van haar weet as wat hy wil voorgee. Intussen vind die menseslagting by Sharpeville plaas. Robert bevind homself in ’n al hoe groter morele dilemma: Moet hy regtig kies tussen sy geloof en sy werk? Watter keuse sal hom nader aan die waarheid bring rakende sy vrou se verdwyning? Soos in enige goeie spioenasieverhaal besef die leser en die hoofkarakter gou dat moraliteit vervlietend en vaag is. Ook dat omdraai onmoontlik is wanneer jy reeds die donker aangedurf het. André Krüger is ’n spioenasieskrywer in ’n ander klas. Dit sit nie in enige ou se broek (of boek) om deur Joan Hambidge geprys te word vir ’n “uitstekende debuut” nie. Sy eerste roman, Die twee lewens van Dieter Ondracek, is in 2013 bekroon met die UJ-prys vir beste debuutwerk. LAPA Uitgewers